joi, 16 aprilie 2009

Certificarea ISO 16850 va reduce riscul de leziuni la cap

ISO 16850:2007, vehiculele rutiere - Protectia pietonilor – Metoda de testare a impactului asupra capului copilului este un recent standard international care va ajuta economia si firmele cu activitati specifice in domeniu sa proiecteze si dezvolte masini "prietenoase" pentru copiii pietoni si nu numai, cu scopul de a scadea numarul leziunilor corporale si in special cele la cap provocate copiilor ca urmare a accidentelor.

În fiecare an, mii de pietoni si biciclisti sunt loviti de autovehicule. Cele mai multe dintre aceste accidente au loc în zonele urbane unde leziunile grave sau cele mortale pot fi sustinute de viteze relativ mici, în special în cazul copiilor.

Conform statisticilor oficiale, aproximativ 8.000 de pietoni si biciclisti sunt ucisi si aproximativ 300.000 de raniti în Uniunea Europeana în fiecare an. În America de Nord, cifrele indica în jur de 5.000 de pietoni si a ucis 85.000 raniti.

De asemenea, acest standard ajuta la îndeplinirea obiectivelor Organizatiei Mondiale a Acordului Comertului privind barierele tehnice în calea comertului (WTO TBT).
Blog-ul Certificare ISO prezinta, de asemenea, informatii despre ISO 16869