miercuri, 17 martie 2010

Familia de standarde internationale ISO 14000

Familia ISO 14000 este proiectata pentru a fi pusa in aplicare in conformitate cu acelasi ciclu care sta la baza tuturor sistemelor de management ISO, respectiv Plan-Do-Check-Act (PDCA)- Planifica-Efectueaza-Verifica-Actioneaza.

In cadrul unui tabel prezent in recent publicata brosura Managementul mediului ambiant - familia de standarde internationale ISO 14000, standardele ISO 14000 sunt clasificate in condordanta cu pozitia lor optima in cadrul ciclului PDCA.

Alte sectiuni cuprind urmatoarele aspecte:
• Contributia globala a ISO la problematica mediului, dincolo de activitatea ISO / TC 207
• Managementul mediului ambiant si durabilitatea
• O privire introductiva asupra ISO / TC 207, originile precum si participarea globala in cadrul activitatii sale.

Datorita faptului ca activitatea ISO / TC 207 este in continua evolutie, sectiunea comisiei de pe site-ul web ISO ar trebui sa fie consultata pentru cele mai recente informatii cu privire la programul de lucru si obtinerea calitatii de membru.

Noua editie a brosurii ISO 14000 raspunde la nevoia unei introduceri de baza, dar exhaustiva in acelasi timp, asupra problematicii de mediu, putand fi utilizata pentru distributie la diverse conferinte, in mediul studentesc sau viitorilor potentiali utilizatori ai familiei de standarde.

Brosura Managementul mediului ambiant - familia de standarde internationale ISO 14000, publicata in editii de limba engleza si franceza, este disponibila gratuit (taxa de francare si de manipulare a comenzilor mari) de la secretariatul central ISO, prin intermediul Magazinului ISO sau prin contactarea departamentului de marketing, comunicare si informare (a se vedea coloana din dreapta). Brosura este disponibila sub forma de fisier PDF pe site-ul Web ISO. (www.iso.org)
tags: certificare iso 14001, 14000, management de mediu