joi, 19 februarie 2009

ISO / IEC TR 24714-1:2008 - Biometrie

ISO / IEC TR 24714-1:2008, Tehnologia informatiei - Biometrie – Considerente jurisdictionale si sociale pentru aplicatii comerciale - Partea 1: Ghid general, ofera orientari cu privire la proiectarea de sisteme care utilizeaza tehnologii de captare a datelor biometrice, proceseaza si inregistreaza informatiile biometrice.

Dl Fernando Podio, presedinte al Comitetului tehnic mixt ISO / 1, Tehnologia informatiei, Subcomisia 37, biometrie, care a dezvoltat acest raport, a comentat: "Timp de decenii, tehnologiile biometrice au fost in principal folosite in aplicatii de aplicare a legii. "

Acesta continua:" in prezent, acestea sunt din ce in ce mai cerute de mai multe aplicatii in intreaga lume. Aceste tehnologii ofera o mult mai ridicata securitate fizica si logica pentru controlul ccesului. ISO / IEC 24714-1 TR va ajuta utilizatorii sistemelor biometrice, pe cei care realizeaza specifiicatii de sistem, caiete de sarcini si factorii de decizie, in contextul considerentelor eco-jurisdictionale si sociale pentru aplicatii comerciale a datelor biometrice. "

Informatii suplimentare despre certificare ISO 24714 si recentul standard international gasiti pe STANDARDAdvisor.ro, sursa articolului.