joi, 13 august 2009

ISO/TC 67 Materiale, echipamente si structuri pentru industria de extractie de petrol-gaze si petrochimica

Sectorul de petrol si gaze a recunoscut o nevoie globala pentru un consens general de dezvoltare de standarde uniforme si coerente pentru aplicatii mondiale.

De asemenea, s-au facut angajamente pentru a lucra strans cu ISO pentru dezvoltarea de noi standarde internationale coerente.

Cele mai multe din aceste standarde se afla sub responsabilitatea comitetului tehnic ISO/TC 67, Materiale, echipamente si structuri pentru industria de extractie de petrol-gaze si petrochimica.

Scopul comitetului se refera la standardizarea materialelor, echipamentelor si structurilor maritime de extractie folosite pentru forare, productie, transport prin conducte si procesare a hidrocarburilor.

Viziunea activitatii OGP are ca dicton “ Standarde globale folosite local pe intreg mapamondul “ si este reflectata de buletinul annual care poate fi downloadat de pe site-ul OGP.

Un exemplar pe suport de hartie din buletin pentru a fi folosit ca un poster (format A3) pot fi obţinut contactând managerul de standarde OGP, Alf Reidar Johansen, la arj@ogp.org.uk.
sursa: consultanta ISO