vineri, 28 august 2009

Preocupari esentiale ale consumatorilor la atelierul international ISO

“ Se potriveste, va functiona si pot cu adevarat standardele sa ajute? “ a fost subiectul atelierului de lucru organizat de comitetul ISO pentru politica de consum ( ISO / COPOLCO ) in New Delhi, India, pe data de 26.05.2009.

La ceremonia de deschidere a ISO / COPOLCO – atelierul de lucru din New Delhi, au participat printre altii: Dna Madhulika Prakash, director general adjunct (tehnic); Dl Sharad Gupta, Director General; Dl YS Bhave, Secretar, Departamentul de probleme ale consumatorului, guvernul Indiei: D-na Jai Ok Kim, presedintele ISO / COPOLCO; Dl Alinda Chandra, director general adjunct.

Aproximativ 100 de participanti din asociatiile de consumatori, autoritatile publice, intreprinderi si din cadrul organismelor nationale de standardizare din aproximativ 30 de tari s-au reunit pentru a discuta modul in care standardele internationale bazate pe consens ar putea ajuta la satisfacerea nevoilor de interoperabilitate a bunurilor si serviciilor.

Punand intrebari de genul "De ce nu imi pot instala software-ul nou in mod corespunzator?" sau "De ce am nevoie de atat de multe dispozitive diferite de control la distanta?", atelierul de lucru al Organizatiei Internationale pentru Standardizare ISO a luat in vedere zonele in care lipsa de interoperabilitate prezinta riscuri de siguranta pentru consumatori si restrictioneaza accesul acestora la o gama completa de produse si servicii, precum si la preturi echitabile si informatii. sursa: iso.org