luni, 6 decembrie 2010

ISO 20857 pentru Sterilizarea produselor

Certificare ISO 20857 pentru Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii

ISO a publicat recent ISO 20857:2010, Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii – Sterilizare in mediul uscat - Cerinte pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de sterilizare a dispozitivelor medicale

Standardul ofera producatorilor si furnizorilor de servicii medicale cerinte prezentate in mod clar pentru procesele de sterilizare a echipamentelor aferente, contribuind la scaderea probabilitatii ca pacientii care utilizeaza produse de ingrijire de sanatate sa fie expusi la microorganisme potential patogene.

Chiar si in cazul tarilor care nu au stabilit scheme de reglementare bine definite, standardul poate promova practicile de sterilizare in conditii de siguranta, certificand faptul ca echipamentele vandute ca sterile chiar indeplinesc acesta calitate.

Standardul ISO 20857:2010, Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii – Sterilizare in mediul uscat - Cerinte pentru dezvoltarea, validarea si controlul de rutina al procesului de sterilizare a dispozitivelor medicale a fost pregatit de catre comitetul tehnic ISO / TC 198, Sterilizarea produselor de ingrijire a sanatatii si este disponibil la institutele nationale membre ISO. (www.iso.org)
tags: certificare iso20857, sterilizare, consultanta iso 20857, echipamente medicale, implementare, acreditare