vineri, 3 decembrie 2010

Noul comitet tehnic ISO / TC 255 - Biogaz

Biogazul, obiectul de lucru al noului comitet tehnic ISO / TC 255, se refera la amestecul de gaze combustibile produse ca urmare a procesului de fermentare a gunoiului de grajd si a deseurilor biologice.

Aceasta are potentialul de a deveni o importanta sursa de combustibil, fiind disponibil la nivel global si reprezentand o sursa ieftina de energie provenita din surse regenerabile.

Lipsa de standardele internationale in acest domeniu duce la incetinirea dezvoltarii si utilizarii economice a acestei resurse cu potential ridicat.

Standardele ISO pentru biogaz vor promova utilizarea acestuia si vor contribui la protectia mediului, la imbunatatirea gradului de protectie sanitara, la dezvoltarea agriculturii ecologice si economiei bazata pe reciclare concomitent cu reducerea saraciei (in special pentru femeile din mediul rural, care sunt adesea responsabile de colectarea acestui tip de combustibil).

Secretariatul este detinut in prezent de SAC (membru ISO pentru China) fiind implicate in acest proces 24 de tari, participante activ sau avand doar rolul de observator. (dupa o stire ISO.org)
tags: certificare ISO biogaz, combustibil, ISO / TC 255