duminică, 30 octombrie 2011

Dublu succes ISO pentru o firma britanica de ingrediente

O companie din comitatul englez Suffolk, care produce condimente, arome si ingrediente, isi sarbatoreste dublul succes – BRC si ISO 9001

28 octombrie 2011. Omega Ingredients, cu sediul in Great Blakenham, langa Ipswich, a obtinut atat certificarea standardului global al sigurantei alimentare British Retail Consortium (BRC), cat si certificarea standardului international pentru managementul calitatii ISO 9001.

BRC este un standard global conceput cu scopul de a garanta ca producatorii isi indeplinesc obligatiile legale, acoperind criteriile relevante privind calitatea, siguranta si modul de functionare. BRC este folosit la scara larga de catre furnizori si comercianti ca mijloc de asigurare a protectiei consumatorilor.

ISO 9001 a fost conceput, la randul sau, pentru a oferi o baza solida pentru gestionarea riscurilor si presupune proceduri documentate care implica personalul si clientii prin solicitarea de feedback pentru a evalua daca toate procesele functioneaza corespunzator.

Steve Pearce, directorul companie Omega Ingredients, a marturisit ca ambele acreditari au impus procese de audit extrem de lungi.

“Sunt incantat la culme de dubla noastra realizare, de obtinerea cu succes a certificarilor BRC si ISO 9001 si cred ca ea reflecta eforturile depuse de echipa noastra si angajamentul fata de managementul calitatii,” a spus Pearce.

Insa el a adaugat: “Certificarea e numai un inceput, fiindca atat BRC, cat si ISO 9001, impun imbunatatirea continua, iar aceasta se potriveste de minune cu investitiile noastre in facilitati si in formarea personalului”.

Pentru mai multe detalii despre produsele companiei Omega Ingredients, vizitati site-ul acesteia la adresa www.omegaingredients.co.uk.
tags: certificare iso 9001, managementul calitatii, ingrediente, consultanta ISO 9001, brc