marți, 16 octombrie 2012

Seminar despre standardul responsabilitatii sociale corporative SA8000

Studentii Institutului Belzoni au participat la un seminar despre standardul responsabilitatii sociale corporative SA8000.

Ei au luat parte la seminarul gratuit cu atestat de participare organizat de TUV Rheiland 6 octombrie 2012.

 Clasele 5C 5D 5E ale Institutului Tehnic pentru Inspectorii in Constructii Belzoni din Padova au participat, impreuna cu decanul Giuliano Amato, prof. Ruggeri Nicoletta si prof. Giorgio Peretti, la seminarul gratuit cu atestat de participare organizat de organismul de certificare TUV Rheiland pe tema „Certificarea etica SA8000:2008 – De la drepturile omului la responsabilitatea sociala corporativa”.

Seminarul a fost organizat in colaborare cu compania pentru cooperare sociala AMICIZIA. "Trebuie sa construim o lume putin diferita de cea in care traim acum, in care sa putem pune fiinta umana si nu piata in centrul atentiei si a prioritatilor sociale si de luare a deciziilor. Astazi, mai mult decat oricand, avem nevoie sa pretuim alte lucruri in afara etichetei de pret, sa cunoastem si sa scoatem in evidenta diferentele," au declarat organizatorii ca introducere la standardul responsabilitatii sociale SA8000.

Tinerii studenti au inteles importanta de a fi purtatori de valori, dupa cum stau marturie si schimbarile care au deja loc in cadrul multor companii care urmaresc obtinerea certificarii etice SA8000 pentru a demonstra un nou mod de a face afaceri. Consiliera Silvia Clai i-a indemnat pe studentii prezenti sa intreprinda actiuni pozitive si sa inteleaga ca primaria le apartine si lor.

Administratia publica padovana va contribui si ea la promovarea standardului SA8000 prin crearea unor sisteme care vor recompensa nu numai companiile etice, ci si societatile cooperative sociale de tip B care in momentul de fata platesc un pret prea mare in lupta cu criza, 30% dintre muncitorii lor incadrandu-se in "categorii protejate". La seminarul SA8000 au mai participat si cetateni ai orasului Padova interesati de responsabilitatea sociala. http://www.padovaoggi.it/cronaca/belzoni-responsabilita-sociale-impresa.html