vineri, 19 februarie 2016

Cursurile de formare privind implementarea ISO 27001

ISO 27001 este standardul conceput de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) care specifica cerintele pentru elaborarea, administrarea si mentinerea unui sistem de management al securitatii informatiei (SMSI) intr-o organizatie. Pentru a-si implementa un SMSI in conformitate cu standardul ISO 27001, companiile pot angaja consultanti independenti sau isi pot trimite personalul IT la cursuri de formare care au ca tema implementarea standardului ISO 27001.

 Identificarea cursurilor de formare necesare

 • Cursurile de formare care au ca tema implementarea standardului ISO 27001 le ofera angajatilor departamentelor IT din companii cunostintele si abilitatile necesare implementarii si mentinerii unui SMSI conform cerintelor standardului ISO 27001. Participantii invata cu aceasta ocazie cum sa elaboreze un SMSI, cum sa il pastreze intr-o forma buna si cum sa realizeze audituri interne pentru a se asigura ca el continua sa indeplineasca indrumarile standardului ISO.

Caracteristicile cursurilor ISO 27001

 • Trasaturile caracteristice variaza in functie de firma care organizeaza cursurile de formare; totusi, sesiunile tipice de training includ o expunere amanuntita a a standardului ISO 27001 si a cerintelor sale si o trecere in revista a tehnicilor practice consacrate de organizare si intretinere a SMSI.

Observatii

 • Cel mai eficient mod de a invata despre cum se implementeaza standardul ISO 27001 este examinarea studiilor de caz bazate pe implementari reale. Desi cursantii pot avea la dispozitie mai multe optiuni de formare in implementarea ISO 27001, ei ar trebui sa ia in considerare numai programele de formare care includ studii de caz.