marți, 6 aprilie 2010

Certificare ISO 28000

Seria de standarde de calitate ISO 28000 ajuta în punerea în aplicare (implementare ISO 28000, consultanta) a initiativelor de securitate vamala, guvernamentala şi internaţionala, inclusiv Organizaţia Mondială a Vămilor pentru a asigura şi a facilita comerţul global, Programul Operatorilor economici autorizati UE, Parteneriatul SUA impotriva terorismului, Organizatia Internationala Maritimă (OMI) a navelor şi a instalaţiilor portuare Cod de securitate.

Raportul IMO al Comitetului pentru siguranţa a confirmat că:
"în seria ISO 28000 acum au fost publicate şi numeroase porturi, terminale şi organizaţii au fost certificate de către terţe părţi independente acreditate de organismele de certificare ISO 28000",
în timp ce recunoscând că:
"standardele ISO ar putea fi aplicate tuturor navelor, indiferent de dimensiunea, tipul, scopul şi dacă opereaza internaţional, în plan intern sau în apele interne."
Acelaşi lucru poate fi spus de toate celelalte segmente de transport în lanţul de aprovizionare.

Seria ISO 28000 a fost dezvoltata de catre ISO / TC 8, Tehnologii pentru nave maritime, în cooperare cu alte organizaţii şi părţi interesate.

Capitanul Charles Piersall, Catedra de ISO / TC 8 a explicat că "standarde au fost puse la dispoziţia publicului în PAS, înainte de publicarea în standardele internaţionale." ISO / TC 8-a publicat peste 100 de standardelor în sprijinul organizaţiilor internaţionale.

ISO 28000, ISO 28001, ISO 28003 şi ISO 28004 sunt disponibile la institutele naţionale (ASRO in Romania) şi la Secretariatul Central ISO, contactand Departamentul de Marketing si Comunicare. (sursa: Organizatia Internationala de Standardizare)
tags: certificare ISO 28000, consultanta ISO 28000, implementare, acreditare