luni, 19 aprilie 2010

Presedintele Indiei despre responsabilizarea consumatorilor

Atragand atentia asupra standardelor de calitate ISO si ghidurile inspirate sau dezvoltate de ISO / COPOLCO, presedintele a recomandat guvernelor nationale sa le foloseasca pentru a difuza informatiile noi si pentru responsabilizarea consumatorilor.

“Treziti-va! ", a exclamat presedintele Indiei in mesajul de deschidere a celei de-a 31 reuniune a comitetului ISO despre politica de protectie a consumatorilor.

Presedintele a subliniat, de asemenea, importanta standardelor pentru rezolvarea actualei crize economice globale.

D-na Shrimati Pratibha Patil Devisingh a declarat, de asemenea:
"Stimularea cererii de consum si crearea de incredere in institutii si piete sunt domeniile prioritare pentru rezolvarea situatiei. Acest lucru necesita produse care respecta standardele de calitate si servicii care au asigurare de siguranta ... Prin urmare, pentru noi, protectia consumatorului este de mare importanta, atât ca parte a unei abordari corecte a afacerilor precum si pentru realizarea obiectivului mai larg al cresterii economice nationale. "
Referindu-se la modalitatea transfrontaliera de fabricatie a produselor, ea a spus:
"Tarile ar trebui sa aiba o abordare coordonata pentru a satisface nevoile de consum in mod satisfacator, prin elaborarea unor standarde care iau in considerare preocuparile lor. Intr-o lume interconectata este important a se incheia rapid acordurile de recunoastere reciproca a standardelor intre tari pentru a promova comertul international si pentru a permite circulatia rapida a marfurilor. Un set comun de standarde acceptate va evita litigiile comerciale inutile si va fi un ghid pentru exportatori pentru furnizarea de bunuri standard peste hotare. "
(www.iso.org)
tags: certificare iso, implementare si consultanta iso