marți, 11 mai 2010

ISO si retragerea produselor nesigure

Primul pas pentru standardul ISO privind retragerea produselor nesigure

Prima reuniune a comitetului pentru proiecte ISO care va dezvolta un standard international de calitate ce va oferi un cod de bune practici pentru fundamentarea, implementarea si conducerea eficienta, flexibila si responsabila a programelor de retragere de pe piata a bunurilor de consum, incluzand actiuni coercitive, a avut loc in Kuala Lumpur, Malaysia.

Prima reuniune a comitetului ISO / PC-240, Retragerea produselor de pe piata, a avut loc la Kuala Lumpur, Malaezia, in mai 2009.

Comitetul ISO / PC-240, Retregerea produselor de pe piata, are ca tinta anul 2012 pentru publicarea noului standard (ISO 10393).

Comitetul ISO / PC-240, a reusit, de asemenea, armonizarea eforturilor altor comitete ISO care se ocupa cu elaborarea de standarde pentru siguranta produselor de consum (ISO / PC-243), anti-contrafacere (ISO / PC-246) şi combaterea fraudei (ISO / TC 247). (certificari iso)

Comisia a prelungit intervalul de timp de actiune pentru partile interesate care doresc sa participe (prin intermediul membrilor ISO al propriei tari).

In prezent, aproximativ 12 de tari participa la comisia ISO / PC-240, iar inca patru au statut de observator.

Printre membrii sai putem enumera tari ca Japonia, Canada, Malaezia, Republica Coreea şi Africa de Sud, care au fost prezente la prima intâlnire. (www.iso.org)
tags: certificare iso, implementare iso 240, consultanta, acreditare