luni, 15 noiembrie 2010

Endress + Hauser a obţinut certificarea ISO 16001

Endress + Hauser a obţinut certificarea Sistemului de Management al Energiei in Marea Britanie, adaugand recent BS EN 16001 la lista de certificari ale sistemelor proprii de management

Certificarea ISO 16001 a fost acordată ca urmare a introducerii proceselor şi sistemelor de îmbunătăţire a eficienţei energetice la sediul său din Manchester şi la centrul de productie.

Aceasta a inclus implementarea ISO 16001 in companie a propriului sistem energetic de monitorizare şi de direcţionare (AM & T) in sistemul de masura si control al energiei electrice a clădirii, gaz şi de utilizarea aerului comprimat.

Compania a adoptat, de asemenea, tehnologie de economisire a energiei, cum ar fi iluminatul controlat şi o temperatură variabilă controlată, sistem de încălzire cu pompa, precum şi introducerea unor comunicări regulate cu personalul pentru a promova avantajele adoptării eficientei de mediu.

Compania a obtinut deja certificarea de calitate ISO 9001, a sistemului de management de mediu ISO 14001 şi OHSAS 18001 pentru Sanatate si Securitate in munca. ISO 16001 este strâns legat de standardul de mediu ISO 14001.

Cu toate acestea, în timp ce standardul de mediu are ca scop reducerea poluării şi daunelor asupra mediului, standardul de management energetic  ISO 16001 este axat pe reducerea consumului de energie şi emisiilor de gaze cu efect de seră. sursa: www.controlengeurope.com