miercuri, 25 aprilie 2012

Compania Lapro se certifica ISO 14001

Lapro, compania specializata in indepartarea materialelor poluante, a fost de curand certificata ISO 14001 de AFAQ/AFNOR, confirmandu-si astfel responsabilitatea ecologica. Au fost luate o serie de masuri pentru a limita impactul companiei asupra mediului si riscurile de poluare accidentala legate de activitatea sa. Lapro are deja un certificat ISO 9001 pentru calitate din 2005.

21 aprilie 2012. Compania de indepartare a materialelor poluante (azbest sau plumb) si de curatare a amplasamentelor industriale Lapro s-a lansat intr-un demers ecologic de certificare ISO 14001 (managementul mediului) pe care tocmai l-a dus la bun sfarsit. Dupa mai multi ani de implicare si de sensibilizare a echipelor, obtinerea certificatului iso 14001 de mediu a necesitat implementarea a numeroase initiative privind indepartarea deseurilor si consumul rationalizat de apa si de electricitate.

In aceeasi directie mai pot fi mentionate si instalarea unui bazin de 9000 litri de recuperare a apelor pluviale, montat cu scopul de a alimenta departamentul de mentenanta (cu exceptia diviziei de sisteme de reparatii) si plantarea unui perete vegetal de 5 m² care regleaza umiditatea si imbunatateste calitatea aerului in birouri si in grupurile sanitare.

 Lapro a investit, de asemenea, si intr-un parc auto de vehicule hibrid cu emisii scazute de CO2 pentru a-si reduce impactul rezultat din deplasarile si calatoriile de afaceri ale angajatilor. In birouri au fost instalate cosuri de gunoi individuale cu mai multe compartimente cu scopul de a inlesni sortarea cotidiana a deseurilor, ca si recipiente de colectare a cartuselor de cerneala de imprimanta. Au mai fost instalate becuri si tuburi de neon sau fluorescente si puncte de colectare a echipamentelor electrice si electronice uzate. In plus, compania si-a dorit sa puna in aplicare si o politica de prevenire a riscurilor de scurgeri accidentale, de contaminare a solului si a apelor, riscuri asociate unor anumite echipamente si materiale care pot fi poluate la intoarcerea de la locatiile clientilor.

Compania, care detine certificare ISO din 2005 pentru sistemul de management al calitatii ISO 9001, va demara in viitor o procedura si pentru a obtine certificare OHSAS 18001 pentru sanatatea si securitatea in munca. Lapro a realizat o cifra de afaceri de 7,7 milioane de euro pentru un efectiv de 19 angajati. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.lapro.net.
tags: mediu, consultanta ISO 14001, certificare ISO 14001, materiale poluante, standard de mediu