joi, 13 septembrie 2012

Spital indian a fost certificat ISO 9001

Hazaribag, India. 11 septembrie 2012. Spitalul Sadar, construit in 1937, a devenit primul spital din circumscriptia North Chotonagpur si al doilea spital din statul indian Jharkhad care a reusit sa obtina cunoscuta certificare internationala ISO 9001:2008 pentru sistemul sau de management al calitatii.

Domeniul de acoperire a certificarii ISO 9001 se refera la toate activitatile care au legatura cu furnizarea de servicii de sanatate si de diagnosticare si de servicii terapeutice care se adreseaza marelui public.

O ceremonie de acordare a certificatului ISO a fost organizata de curand in campusul spitalului. Fostul ministru al finantelor si al afacerilor externe Yashwant Sinha i-a inmanat certificatul ISO 9001 doctorului chirurg Binay Kumar. Yashwant Sinha a declarat cu aceasta ocazie:

"Conducerea spitalului trebuie sa se asigure ca cerintele standardului sunt indeplinite de la an la an. Interesul pacientilor nevoiasi nu trebuie sa fie uitat. Primirea in sine a unui certificat ISO nu serveste niciunui scop. Este nevoie mai ales de tratarea adecvata a oamenilor simpli si a oamenilor saraci. Spitalele de stat sunt singurul loc unde acesti oameni isi pot permite un tratament."